Posted on

М-м-масло от какао

Какаово масло за мека кожа

Какаовото масло се извлича чрез студено пресоване от какаовите зърна, то има неустоим шоколадов аромат. Използва се от векове за овлажняване и омекотяване на кожата. Незаменимо е в кулинарията.

 

Какаовото масло се разтопява на температурата на тялото и се абсорбира веднага от кожата. Маслото от какао създава естествена бариера между кожата и вредното влияние на околната среда – слънце, вятър. Благоуханното какаово масло, заедно с кокосовото масло и това от карите (шеа) са трите масла с тропически произход, които притежават свойства за естествена слънцезащита. Те са доста гъсти, не попиват изцяло и не се изпаряват, което позволява да образуват върху кожата натурален защитен филм.

какаово масло

Какаовото масло съдържа естествени антиоксиданти и е богато на витамин Е. Маслото от какао успокоява и хидратира кожата, помага за забавяне на признаците за стареене, като стимулира производството на колаген, предпазва от появата на стрии при бременност, подобрява еластичността на кожата. Маслото  от какао притежава способността да засилва микроциркулационните процеси. То съдейства за укрепване стените на капилярите, премахването на сърбежа, усещането за парене, зачервяванията и подуването на тъканите.

Какаово масло за кадифена кожа

Какаовото масло може да се използва при раздразнени от кърмене зърна. То съхранява бюста, прави кожата еластична и гладка и предпазва от стрии.