Posted on

10 натурални домашни маски за лице

маска за лице

Домашните маски за лице са лесни за направа, те съдържат изцяло натурални съставки, които можем да намерим във всеки дом. Днес ви предлагаме няколко лесни рецепти, с които можете да поглезите кожата си.

Прочети още 10 натурални домашни маски за лице

Posted on

10 начина да намалим бръчките

бръчки

Независимо дали сте на 30 и започвате да виждате първите признаци на стареенето на кожата или на 55 и кожата ви не издава възрастта Ви, сигурно търсите начини да запазите младежкия си вид по-дълго. В сферата постоянно се водят изследвания и се измислят нови технологии. Съществуват терапии като ботокс и дермабразио, както и натурални и ефективни козметични продукти. В същото време има и няколко лесни стъпки, които можем да следваме, за да изглеждаме на колкото се чувстваме!

Прочети още 10 начина да намалим бръчките

Posted on 1 коментар

Стрии. Можем ли да се отървем от тях?

стрии

Стриите представляват фини линии по тялото, които най-често са причинени от бърз растеж или продължително прекомерно изпъване на кожата. В резултат съединителната тъкан, която осигурява еластичността на кожата, се уврежда и се появяват стрии. Освен механичното изпъване на кожата до стрии могат да доведат и дехидратацията, както и повишаването на нивата на стероидните хормони.

Прочети още Стрии. Можем ли да се отървем от тях?

Posted on

Масло от Таману – мощно средство срещу белези

Таману

Дървото Таману произхожда от Полинезия и е смятано от туземците за свещен дар. То ражда ядките Calophyllum inophyllum. Маслото от Таману се получава след студеното им пресоване. То има богат зеленикав цвят и аромат на къри.

Прочети още Масло от Таману – мощно средство срещу белези

Posted on

Пачули – аромат на любов и хармония

Пачули

Това ароматно растение или по-скоро храст, идва от Малайзия. Изсушени листа от Пачули са били използвани при превозване на товарите от Индия до Англия, те предпазвали стоките от молци по време на дългия преход.

Прочети още Пачули – аромат на любов и хармония

Posted on

М-м-масло от какао

Какаово масло за мека кожа

Какаовото масло се извлича чрез студено пресоване от какаовите зърна, то има неустоим шоколадов аромат. Използва се от векове за овлажняване и омекотяване на кожата. Незаменимо е в кулинарията.

Прочети още М-м-масло от какао

Posted on

Невен – природен дар за красота

Невен

Невенът или Календула (както е латинското му название) е основна съставка за голяма част от продуктите SpotCream. Нежните жълто-оранжеви цветчета могат да бъдат видени в хорските дворове и по полетата от юни до късна есен.   Прочети още Невен – природен дар за красота